آرش کدخدائی

کریمان عاشقند

۵ آبان ۱۳۹۶ - روایت

ترک موتور بودیم و زیر لب زمزمه می‌کردیم «بی‌وفا دنیا» که نگاهمون به ایستگاه اتوبوس افتاد. سربازکی رو دیدیم که انبه به دست کنار دلبرکش نشسته. سرباز دلباخته، انبه رو پوست کند و و گل میوه رو داد به معشوقه و خودش پوسته‌های انبه رو به دندون گرفت. عاشق و معشوق خر کیف از زندگی و ذوق‌زده. این که چطوری این همه ماجرا رو سوار موتور دیدیم مهم نیست، مهم اینه که این فیلم عاشقانه از جلو چشممون کنار نمی‌ره. گویی…

ادمه‌ی نوشته

افزایش سرعت لاراول

۲۱ مهر ۱۳۹۶ - آموزش

افزایش سرعت لاراول می‌تونه با چند تا کار ساده انجام بشه. این راهنما موارد عمومی رو پوشش می‌ده و با چند روش ساده افزایش عملکرد رو شاهد خواهیم بود. ضمناً قرار نیست که وارد جزئیات وب اپلیکیشن‌های ویژه یا روش‌های زمان‌بر و پیچیده بشه. نکته اینکه قرارم بر این بوده که هرجا بتونم توی هر موضوعی متنی رو به فارسی در وب منتشر کنم حتی اگه ترجمه باشه. این یادداشت ترجمهٔ ساده از مقالهٔ Speeding up  Laravel in …

ادمه‌ی نوشته

ماست موسیر کاله یا هراز؟

۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - نگرشتجربه‌ی کاربری

حضور انورتون عارضم که دیشب بود با رفیقی رفته بودیم یه هایپرمارکت برای اینکه در حد وسعمون یه ماست و موسیر و چیپسی ابتیاع کنیم. :) خلاصه جونم براتون بگه یه دخترک سها لب، مشتری غبغب، کمان ابروی و مه پیکر ایستاده بود و ماست «هراز» رو تبلیغ می‌کرد. ما هم که به یک دست ماست و موسیر کاله و به یک دست ماست و موسیر هراز؛ در حال مقایسه که کدوم ارزون‌تره و کدوم چرب‌تر! دخترک گفت هراز رو بردار و فلان که در پاس…

ادمه‌ی نوشته

Instapaper vs. Pocket

۶ مرداد ۱۳۹۶ - ابزار

اگه اهل وبگردی و مطالعه‌ی مقاله باشید معمولاً با Pocket یا Instapaer آشنا هستید و می‌دونید که چقدر برای نگه‌داشتن مقاله‌ها و خوندن مقاله‌ها بهتون کمک می‌کنند. تا حدودی می‌شه گفت که بازار رو پاکت در اختیار گرفته و از اینستاپیپر حسابی فاصله گرفته ولی خب من از طرفداران اینستاپیپر هستم! اگه بدونید توی این یک سال اخیر هم پاکت به موزیلا فروخته شد و هم اینستاپیپر به پینترست واگذار شد. خب جالبی ماجرا این…

ادمه‌ی نوشته

چرا بیشتر باید در وب فارسی بنویسم؟

۱۴ تیر ۱۳۹۶ - وبزبان

پارسال، پیارسال بود انگار؛ هکری اطلاعات جایی رو بدست آورده بود و یا روش نفوذ به جایی رو پیدا کرده بود یا یه چیزی مثل این :))) (سطح تعریف خاطره رو تو رو خدا) خلاصه اینکه این بنده خدا اطلاعات ماجرا رو در اعتراض به تک زبانه شدن وب به اسپانیولی منتشر کرده بود! این روزها هر چقدر نگاه می‌کنم احساس می‌کنم تمام وب رو زبان انگلیسی گرفته. هر مقاله‌ای رو که می‌خوام بخونم انگلیسیه. هر جستوجویی که می‌کنم به ا…

ادمه‌ی نوشته

ایجاد و استفاده از فایل کانفیگ لاراول

۹ تیر ۱۳۹۶ - آموزش

لاراول هم مثل اکثر فریمورک‌های بزرگ یه دایرکتوری برای فایل‌های کانفیگش داره، پوشه‌ی config که در دایرکتوری روت هست رو برای اینکار در نظر گرفتند که پر از فایل‌های کانفیگه. ما هم به عنوان توسعه‌دهنده‌ی لاراول این توانایی رو داریم که یکه فایل کانفیگ لاراول مورد نظر خودمون رو ایجاد کنیم و از اون استفاده کنیم. وقتی هم که بخوایم یه پکیج برای لاراول بنویسیم به احتمال زیاد نیاز داریم که فایل کانفیگ خودتو…

ادمه‌ی نوشته

از کدام روش برای ایجاد لینک در لاراول استفاده کنیم؟

۲۵ فروردین ۱۳۹۶ - آموزش

یاکوب بنت (Jacob Bennett) توی جامعه لاراول تقریبا شناخته شده‌ست مخصوصا بخاطر پادکست لاراول نیوز. مدتی پیش یه نظرسنجی توی توییتر گذاشته بود که وقتی توی ویوی لاراول کاربر رو به یه لینک ارجاع می‌دید از چه روش و هلپری استفاده می‌کنید؟ من خودم به شخصه برای ایجاد لینک در لاراول از route() استفاده می‌کنم و گاهی هم از URL String استفاده کردم. پانصد نفر به این نظرسنجی پاسخ دادند و خب جواب نظرسنجی هم واضح…

ادمه‌ی نوشته

نرم‌افزار آزادی که اسیر شد

۵ دی ۱۳۹۵ - لینوکسنرم‌افزار آزادنگرش

تقریبا یکی دو سالی می‌شه که به این فکر می‌کنم که گوگل رو ترک کنم. از اطلاعاتی که داره بدم میاد. اول داک داک گو رو جایگزینش کردم، بعدش اوپن استریت مپ رو جایگزین گوگل مپس، بعدتر پروتون میل رو جایگزین جیمیل و ... گرچه جایگزینی صد در صد نبوده و همچنان کاملا مهاجرت نکردم ولی تو رویای خودم داشتم یه دنیای جدید می‌ساختم. دنیایی که توی یکی از گوشه‌هاش آدم‌هایی خیلی جدی به دنبال مبارزه با انحصارند. مبارزه …

ادمه‌ی نوشته

نصب و تنظیم تور روی لینوکس

۱۵ مهر ۱۳۹۵ - لینوکسآموزش

می‌دونم که افراد مختلفی کار کردن با تور که خیلی هم آسونه رو آموزش دادند ولی گفتم من هم یه مروری کرده باشم فقط همین. تور قراره هویت کاربر رو مخفی کنه که شاید توی مقاله‌ی Tor یک مسیر پیازی! نسبتا خوب روش کار این سیستم مرور شده. بخش زیادی از افراد دوست دارند که از tor browser استفاده کنند و کار کردن و تنظیم کردن بریج یا پل براش خیلی راحته ولی اگه بخوایم از  خود تور استفاده کنیم تا بتونیم پهنای باند …

ادمه‌ی نوشته

عدم نمایش بخش تاچ‌پد در تنظیمات گنوم

۴ شهریور ۱۳۹۵ - آموزشلینوکس

اگه وقتی وارد تنظیمات Mouse & Touchpad گنوم شدید و متوجه شدید که بخش Touchpad دیگه وجود نداره احتمالا به تازگی نسخه‌ی گنومتون رو آپدیت کردید! گنوم توی نسخه‌ی 3.20 یه مشکل کوچیکی براش پیش میاد و اون دقیقا همین مشکل شماست و البته مشکل من بود. گنوم ۳.۲۰ تاچپد رو می‌شناسه ولی توی بخش تنظیمات گرافیکی در دسترس نیست که قابلیت‌هاش رو تغییر بدید. علت چیه؟ خیلی ساده ست، گنوم نسخه‌ی ۳.۲۰ دیگه از Synaptics T…

ادمه‌ی نوشته

طراحی با ♥ توسط آرش کدخدائی الیادرانی (@slasharash)